Bakkt Bitcoin futures brak het vorige handelsvolumerecord met 36 procent.

  • Het recordhandelsvolume was meer dan $200 miljoen
  • Bakkt Bitcoin-futures verhandeld op een nieuwe all-time high op dinsdag
  • Bakkt’s termijncontracten worden afgewikkeld in Bitcoin

Bakkt Bitcoin futures heeft een nieuw dagelijks handelsvolumerecord behaald dat 36 procent groter is dan het vorige.

Op 16 september verklaarde Bakkt dat er in één dag meer dan 200 miljoen dollar aan BItcoin-futures is verhandeld. De transactiebedragen waren bijna twee keer zo hoog als het gemiddelde in de eerste helft van september.

Het nieuwe Bakkt Bitcoin futures tradingrecord brak het vorige met 36 procent

Bakkt heeft de afgelopen maanden, eigenlijk vanaf het begin van dit jaar, het handelsvolume voortdurend vergroot. Op dat moment, in januari, voldeed de Bitcoin-futures niet aan de verwachtingen, ook al werden ze gepromoot als een mogelijke aansporing voor de stierenmarkt onder leiding van instellingen. Feit is dat er in januari een zeer bescheiden activiteit op dit gebied was. Onlangs begon het handelsvolume te stijgen, wat als een teken van de belangstelling van de instellingen voor de Bakkt Bitcoin-futures kon worden opgevat.

Bakkt heeft als apart handelsplatform het recordhandelsvolume gewonnen, maar in vergelijking met grotere crypto-beursplatformen is het niet zo succesvol. De handelsactiviteit van Bakkt ligt nog steeds ver onder het handelsvolume van de concurrenten. Bijvoorbeeld, Binance’s termijncontracten zonder vervaldatum maakten meer dan $2,50 miljard in slechts één handelsdag.

Waarom is het handelsvolume van Bkkt Bitcoin futures lager ondanks het nieuwe record?

Misschien is het grootste probleem voor Bitcoin-futures handelaren wel de betaalmethode. Bakkt’s termijncontracten worden niet in contanten afgewikkeld, maar in Bitcoin. Het lijkt erop dat de handelaren meer geïnteresseerd zijn in het ontvangen van hun winst in contanten dan in BTC. De interesse van de handelaren is om te verdienen, door het ontvangen van beloningen in BTC moeten ze deze verkopen en contant krijgen. Het lijkt dus op een dubbele handelsactiviteit en meer werk voor handelaren om contant geld te krijgen. Het is dus niet verwonderlijk dat slechts een klein aantal van hen beslist om bitcoins te krijgen op de vervaldatum van het contract.

Hoe Bkkt het record raakt?

De belangstelling van de instellingen is gestegen, maar is nog steeds toegenomen. Als we het vorige handelsvolume vergelijken met het huidige, is het verschil meer dan duidelijk. Een licht maar gestaag toenemende belangstelling leidde tot dit nieuwe record. Daardoor versloeg de Bakkt bijvoorbeeld Derebit in het huidige handelsvolume. Derebit had bijna 170 miljoen dollar, wat 30 miljoen dollar minder is dan het volume dat Bakkt op deze dag genereerde.

De afgelopen drie maanden had Bakkt een probleem om het handelsvolume te vergroten en dagelijks $100 miljoen te bereiken. Maar uiteindelijk overwon het de kwestie en raakte het een recordhoogte op dinsdag met een handelsvolume van ongeveer 16.000 bitcoin. Het lijkt erop dat de Bakkt Bitcoin futures hun plaats in de markt innemen.