Bitcoiner Brock Pierce väljer Akon att driva sin presidentkampanj

För inte så länge sedan tillkännagav bitcoin-entreprenören och den före detta barnskådespelaren Brock Pierce att han var ute efter att ta på sig Vita huset och potentiellt köra för USA: s president. Han har nu en berömd kampanjchef i Akon, som nyligen tillkännagav sina egna planer för en bitcoin-stad i Afrika.

Brock Pierce och Akon arbetar tillsammans för att ta Vita huset

Årets presidentval förvandlas till en av de konstigaste händelserna under de senaste åren. Det verkar som om de flesta kändisar är medvetna om att det är lätt att göra en position i Vita huset och ta kontroll över den fria världen. Bortsett från Brock Pierce kommer flera omröstningar i olika stater att innehålla namnet på Kanye West, en musiker och rappare som meddelade sina planer för att vara president för bara några månader sedan.

Pierce – som fungerar som ordförande för Bitcoin Trader – har meddelat att om han skulle ta Vita huset i november, kommer han att skapa en stadig och tydlig lista över cryptocurrency-regler som är lätt att förstå och följa. Just nu fylls kryptoutrymmet till fullo med förordningar som fortfarande inte är vettigt för människor, och Pierce vill se till att en del av förvirringen och belastningen som har skadat branschen de senaste åren äntligen kan spridas.

När han diskuterade sitt beslut att hjälpa Pierce nämnde Akon:

Jag har alltid känt Brock Pierce för att vara en standup-kille. Han är en riktig folks person och han fungerar inte mellan partilinjerna.

Akon är främst känd för sin musikkarriär och lanserar toppfigurer som T-Pain och Lady Gaga. Akon har emellertid visat sig vara ganska bitcoin-entreprenören själv med de senaste planerna för en bitcoin-baserad stad i landet Senegal i Afrika. Staden skulle fungera genom sin cryptocurrency „Akoin“, som skulle krävas för att betala för alla varor och tjänster inom området.

Jon Karas – medgrundare och president för Akoin cryptocurrency – förklarade i ett uttalande:

Du kan gå av och på spårvagnen och betala med ditt kryptorelaterade kort med ett oändligt bitcoin eller altcoin. Vår övertygelse är att blockchain-verktyg och tjänster kommer att vara en av de viktigaste sakerna som hjälper Afrika att stiga under det kommande decenniet.

Kan USA använda en kryptopresident?

Enligt Akon skulle valutan hjälpa till att lindra många av de problem som fiat står inför på kontinenten. Han säger:

Det kom till den punkt där det dagliga afrikanska folket inte ens använder valutorna längre. De använder sina mobiltelefonminuter och krediter som ett sätt att handla med basvaror som produkter.

Akon säger att han kommer att fungera som huvudstrateg för Pierces kampanj. Till att börja med planerade han att köra själv för presidenten, men beslutade senare att stödja sin vän Brock Pierce.