De adoptie van banken in Europa naar Bitcoin en Crypto Custody Solutions

Banca Generali, de grootste verzekeringsgroep van Italië, gaat vanaf volgend jaar bitcoin custody diensten aanbieden aan haar klanten. Dit volgt op een partnerschap met de Italiaanse Crypto Custody firma Conio. Door deze samenwerking kan de bank een belang van 14 miljoen dollar verwerven in de crypto-gerichte fintech.

Financiële instellingen die ooit kritiek hadden op de cryptografie omarmen nu de nieuwe revolutie. De stap van Banca Generali om toe te treden tot de cryptocurrency wereld zou moeten dienen als een wakeup call naar andere banken in de wereld.

In plaats van een vraag te stellen als: ‚zal cryptocurrency wereldwijd geaccepteerd worden?‘ moeten we vragen stellen als: ‚hoe zullen investeringen en betalingen er in de komende toekomst uitzien?

Banken die cryptocurrency’s zullen omarmen, zullen in de komende toekomst welvaart vinden, terwijl banken die niet bekend zijn met deze nieuwe valuta voor altijd verloren zullen gaan. In dit artikel zullen we enkele van de verschillende banken in Europa onderzoeken die bitcoin en cryptocurrency diensten aanbieden aan hun consumenten.

Laten we een duik nemen.

Waarom zouden banken moeten kiezen voor Crypto Custody Solutions?

In de afgelopen zes maanden hebben we een aanzienlijke groei gezien in het aantal banken dat cryptobewaaroplossingen heeft gelanceerd. Zoals we eerder bij Banca Generali hebben gezien, dienen verschillende banken nu octrooien in om bitcoin-diensten in hun organisaties aan te bieden. In het huidige tijdperk worden de meeste producten ontwikkeld rond Bitcoin, en daarom moeten banken regels opstellen om het financiële aspect van deze producten veilig te stellen.

Crypto Custody-oplossingen fungeren als een kluissysteem waar u digitale activa effectief en veilig kunt opslaan. In de cryptowereld stellen bewaardiensten banken in staat om een platform te bieden aan klanten in de financiële sector die grote hoeveelheden bitcoin hebben gekocht.

Met behulp van custody services kunnen banken grote hoeveelheden cryptocurrency toewijzen zonder problemen met betrekking tot regelgeving en beveiliging. Het primaire doel van een crypto kluis is om financiële instellingen in staat te stellen om hoeveelheden crypto op te slaan terwijl ze nog steeds in staat zijn om de crypto regelmatig te verhandelen.

Welke banken in Europa bieden Crypto- en Bitcoin-rekeningen aan?

Ik geloof dat u inmiddels begrepen hebt wat cryptobewaaroplossingen zijn en waarom banken deze nodig hebben in de huidige tijd waarin wij leven. Laten we nu eens kijken naar enkele banken in Europa die deze diensten aanbieden.

Revolutie

Revolut is een Fintech bedrijf dat gevestigd is in Londen, Verenigd Koninkrijk. Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko hebben het bedrijf in juli 2015 opgericht. Het kopen van Bitcoin met Revolut is heel goed mogelijk. Dit fintech bedrijf is te vergelijken met Bunq, een Nederlandse fintech bank. Bunq is beter dan Revolut in die zin dat het goedkopere diensten aanbiedt dankzij de samenwerking met Transferwise. Revolut maakt gebruik van een smartphone-applicatie waarmee u gratis kunt bankieren. In de app heeft u normale bankrekeningen die in verschillende vreemde valuta’s zijn.

Skrill

Skrill is een platform dat veel online gebruikers gebruiken om online betalingen te doen en te ontvangen. Skrill wordt beschouwd als de belangrijkste concurrent van PayPal omdat het veel goedkoper en innovatiever is. Skrill, een Brits bedrijf, is in 2001 opgericht door Daniel Klein en Benjamin Kullmann en is uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf dat veel landen gebruiken om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld. Onder de vele voordelen die andere online verzendingsplatforms bieden, ondersteunt Skrill Bitcoin. Het nadeel van Skrill’s ondersteuning van Bitcoin is dat het geen echte portemonnee functionaliteit biedt.

Solaris Bank

Solaris is een fintech Bitcoin Bank die gevestigd is in Duitsland, Europa. Het bedrijf heeft een Duitse banklicentie. Opgericht in 2016 door Sun Microsystems, groeide de bank uit tot een van de beste Duitse fintech bedrijven die andere banken crypto custody oplossingen bieden. De bank biedt andere financiële technologiebedrijven een banking-as-a-service platform.

Deze bank biedt white label oplossingen voor Europese banken om hun consumenten cryptografische diensten te kunnen aanbieden. De eerste Duitse bitcoin-bank was Bitwala, de bitcoin-services van deze bank waren allemaal te danken aan Solaris, die de diensten leverde.

Vontobel

Vontobel is een bank die sinds 1924 in Zürich actief is. De bank is de op twee na grootste vermogensbeheerder van Zwitserland met ongeveer 1.700 medewerkers en meer dan 100 miljard euro. Vontobel was de eerste bank die participatiecertificaten voor Bitcoin-cash en Bitcoin ontwikkelde in de Duitstalige wereld. In samenwerking met de Taurus Group, een Zwitsers fintechbedrijf, kan Vontobel haar klanten nu bitcoin-bankrekeningen aanbieden.

Banca Sella

De pandemie van 2020 heeft ervoor gezorgd dat veel banken zijn gaan leunen op de invoering van bitcoin-diensten. Banca Sella, een Italiaanse bank met meer dan 1,2 miljoen consumenten in Italië, is van plan een nieuw platform te lanceren dat Crypto-bewaaroplossingen zal omarmen. Op dit moment biedt de bank Bitcoin-rekeningen aan met behulp van de Hype-app.

Banca Generali

We begonnen dit artikel over Banca Generali, de grote Italiaanse bank die de „who-is-who“ publieke figuren bedient. Zoals eerder gezegd, zal Banca Generali in 2021 beginnen met het aanbieden van Bitcoin aan haar klanten.

Incore Bank

Incore Bank is een van de grote banken die in Zwitserland actief zijn. De bank werd opgericht in 2006 en heeft nu toestemming gekregen van de Zwitserse toezichthouder (FINMA) om cryptocurrency diensten te verlenen. In tegenstelling tot andere Zwitserse banken kan Incore een financiële organisatie of individu helpen bij het kopen, verkopen, opslaan en ook verzekeren van bitcoin. Incore omarmt de blokketentechnologie.

Bunq

We hadden Bunq fintech bedrijf eerder in het artikel genoemd toen we spraken over de overeenkomsten die het heeft met het Londense bedrijf Revolut. Bunq is een jong bedrijf dat in 2012 in Nederland is opgericht door Ali Niknam. Bunq heeft met name gevestigde banken zoals de Rabobank geholpen om crypto custody oplossingen aan te bieden aan hun consumenten.

Conclusie

Nou, zoals u kunt zien zal de toekomst van betalingen en investeringen op crypto-basis zijn. Banken over de hele wereld moeten deze zaak serieus nemen en in de crypto-trein springen. Onwetendheid over bitcoin en cryptocurrency kan ervoor zorgen dat grote banken in de wereld voor altijd verloren gaan in de wildernis.