Grunnleggende Bitcoin-pris i ‚månemodus‘ da BTC holdt på børser faller

Analytikere mener at Bitcoins grunnleggende kjede peker mot et bull-run i 2017-stil

Til tross for en begivenhetsrik måned for Bitcoin (BTC) -prisen, indikerer beregninger på kjeden at Bitcoin kan være klar for et nært forestående bull run. Merkbart har antallet Bitcoin som holdes på spot-børser blitt redusert siden begynnelsen av året, ifølge data fra on-chain analytics firmaer, CryptoQuant og glassnode.

Kryptoanalytiker, Willy Woo, bemerket at denne trendendringen er ekstremt bullish for Bitcoin, da den signaliserer en økt etterspørsel etter eiendelen og interesse for å holde den som en butikk av verdi. Woo twitret:

“Når mynter på spotbørser faller, er det et tegn på at nye kjøpere kommer inn for å hente mynter fra markedene og flytte dem til fryselager HODL, vi ser nye HODLere akkurat nå. Veldig makro bullish. ”

Bitcoin spot reserve.

Mens et avtagende antall mynter som eies av spotbørser også kan peke på en utvandring i derivatbørser, har strømmer fra førstnevnte til sistnevnte også blitt redusert ifølge data fra CryptoQuant.
BitMEX Bitcoin flyter til alle børser.

Strømmen fra derivatbørser til spotbørser og harde lommebøker kan muligens forverres av den nylige rettslige handlingen CFTC og DOJ mot BitMEX-utveksling.

Den nåværende akkumuleringen ligner 2017

Trenden i mynter holdt av spotbørser begynte å endre seg i begynnelsen av 2020, og det tegner et kjent bilde for handelsmenn. Dypet ligner akkumuleringsfasen på slutten av 2016, som igjen drev tyremarkedet i 2017 som så at Bitcoin-prisen nådde sin heltid på $ 20,089.
Bitcoin-saldo på børser.

Begge trinnene har fulgt bemerkelsesverdige hendelser som utsiktene til en Bitcoin ETF ledet av Winklevoss-tvillingene i 2017 og den nylige kjøpsvanen av business intelligence-giganten MicroStrategy. I følge Woo har markedet ikke klart å reagere på disse indikatorene på kjeden. Han twitret:

“Dette er en av de få gangene i Bitcoin-karrieren min, hvor grunnleggende data (data fra kjeden og beregninger fra infrastrukturaktører) er i månemodus, men markedet er ikke våknet av det. De vil være innen 2021. Dette er en mulighet jeg ikke har sett siden midten av 2016. ”

DeFi-nedgangen gir plass for Bitcoin

En uttømmende reserve for BTC på børser er et bullish tegn for Bitcoin fra et makroperspektiv. Imidlertid antyder noen at den skiftende trenden kan skyldes den økende populariteten til DeFi og andre likviditetsrelaterte protokoller som har skapt et behov for tokenisert Bitcoin og likviditeten som følger med eiendelen.

Dette vil fremdeles tegne et positivt bilde for Bitcoin, da det viser at brukerne foretrekker å motta interesse for å ha BTC enn å ta fortjeneste. Mens det er nesten 1 milliard dollar i Bitcoin på Ethereum-blockchain gjennom WBTC alene, begynte den tokeniserte versjonen av Bitcoin bare å få grep i slutten av juni 2020.

WBTC markedsverdi.

Videre virker det også som om veksten av DeFi har blitt hemmet. Tokenprisene har falt kraftig, og den totale verdien låst i DeFi-protokoller fortsetter å synke over sektoren og også i de tokeniserte versjonene av Bitcoin.

Total verdi låst i DeFi.

Den nåværende reduksjonen av interesserte DeFi-deltakere har fått mange analytikere til å konkludere med at en mulig sykling av DeFi og altcoin-fortjeneste til Bitcoin er i gang. I så fall antyder dette at Bitcoin forbereder seg på en ny bull run, spesielt ettersom nye deltakere fortsetter å bli med i nettverket.