Is 2021 het jaar van een nieuwe Bitcoin High?

Gedreven door institutionele investeringen zou de Bitcoin-prijs het komende jaar wel eens een recordhoogte kunnen bereiken.

De prijs van Bitcoin daalde gisteren onder het $18.000 dollar steunniveau, maar de rally ziet er ondanks de daling nog steeds veelbelovend uit. Het lijkt erop dat de toegenomen vraag naar Bitcoin Loophole het gevolg is van het feit dat institutionele investeringsfirma’s de belangstelling voor de munt hebben opgewekt.

Grayscale, bijvoorbeeld, heeft haar Bitcoin Trust dit jaar aanzienlijk uitgebreid, met een enorme piek in het vierde kwartaal. Zoals Pantera rapporteerde, is de vraag naar Bitcoin als gevolg van institutionele adoptie in combinatie met het beperkte aanbod van de cryptocurrency een belangrijke katalysator geweest in het omhoogschieten van de prijs van Bitcoin om de barrières van weerstand te overbruggen en snel nieuwe steun te krijgen.

2017 Bitcoin-rally vs 2020 stijgende prijspiek

Institutionele adoptie lijkt een belangrijke kracht in de nieuwe rally van Bitcoin. Terwijl retailbeleggers nieuwe mogelijkheden hebben om Bitcoin te kopen, met PayPal en Square die een handig platform bieden voor de aankoop van cryptocurrency, lijkt de belangrijkste prijsdrive te komen van de beleggingsondernemingen.

In 2017, toen Bitcoin zijn huidige recordhoogte van meer dan $20.000 dollar bereikte, kwamen de investeringen van individuele beleggers die ofwel op zoek waren naar cryptocurrency (HODL), ofwel van degenen die geconfronteerd werden met FOMO en die hoopten winst te maken met de stijgende activa.

Het belangrijkste verschil tussen deze rally en drie jaar geleden is gekoppeld aan degenen die Bitcoin kopen. Hoewel Bitcoin nog steeds de connotatie van een volatiel activum heeft, heeft de munt in de loop van het jaar stabiliteit gevonden en heeft hij een gezonde groei doorgemaakt in een tijd waarin de wereldeconomie het moeilijk had.

Kan Bitcoin een stierengevecht verwachten in 2021?

Als de cryptografie sterk blijft groeien en stabiel blijft, is het mogelijk dat de penning volgend jaar een gezonde stijging zal vertonen, waarbij de waarden van het record worden opgezakt – en mogelijk behouden blijven. Zoals Bitcoin-stier Michael Novogratz suggereerde, zal 2021 een „goed of beter“ jaar zijn dan 2020 voor de prijs van Bitcoin:

Bitcoin is nu een institutionele asset. Periode. Het goede is dat de meeste instellingen nog niet binnen zijn. Daarom zal 2021 net zo goed of beter zijn dan 2020.