Kuinka Nigeriasta tuli toiseksi suurin Bitcoin P2P

Kuinka Nigeriasta tuli toiseksi suurin Bitcoin P2P -markkina maailmassa

Nigeria on edelleen osoittanut massiivista Bitcoin-kiinnostusta, koska viimeaikaisten tietojen mukaan maa on maailman toiseksi suurin BTC P2P -markkinat Yhdysvaltojen jälkeen.

Nigeria on maailman toiseksi suurin Bitcoin-peer-to-peer -markkina CoinDancen kuratoimien ja Quartzin julkaisemien viimeaikaisten tietojen mukaan.

Nigeria seuraa Yhdysvaltoja

Toukokuun 2015 ja marraskuun 2020 välisenä aikana johtavalta vertaisverkko-bitcoin-pörssiltä Paxful kerätyt tiedot osoittavat, että Yhdysvallat on ykkönen ja sen Bitcoin Revolution kokonaiskauppavolyymi on 535 660 BTC (3,76 dollaria) kaudella.

Nigeria on toisella sijalla viiden viime vuoden aikana vaihdetulla 60 215 BTC: llä (5 P267 miljoonaa dollaria) verrattuna kolmannen sijan Kiinaan, jonka volyymi on 20 553 BTC (181 miljoonaa dollaria). Tämä tekee myös Nigerian Afrikan suurimmista Bitcoin-markkinoista.

Miten kaikki alkoi

Bitcoin alkoi kehittyä Nigeriassa vuonna 2016 surullisen MMM Ponzi -järjestelmän takia, joka lupasi maksaa sijoittajille 30% kuukausituoton muiden fiat- ja bitcoin-investointien suussa sulavien bonusten ohella.

Järjestelmä käynnistettiin vuonna 2015, ja sitä kuvattiin „keskinäiseksi avustusrahastoksi, jossa tavalliset ihmiset auttavat toisiaan“, enimmäkseen maan työttömiä. Raporttien mukaan järjestelmään oli rekisteröity yli 2,5 miljoonaa nigerialaista vuoden 2016 loppuun mennessä.

Vuonna 2017 sen operaattorit vetäytyivät huijauksesta, jättäen paljon taloudellisia raunioita ja velkoja. Muita Bitcoiniin liittyviä petosohjelmia käynnistettiin, ja jotkut osallistujat menettävät rahaa edelleen ahneudesta ja tietämättömyydestä jopa tähän päivään saakka.

Huolimatta tuolloin kärsineiden sijoittajien surullisista uutisista, nigerialaiset eivät vihanneet bitcoinia: loppujen lopuksi se oli vain työkalu, jota käytettiin rikoksen toteuttamiseen. Itse asiassa MMM: stä tuli Bitcoinin käännekohta Nigeriassa. MMM-poistumishuijauksen jälkeen kryptovaluutta on kasvanut maassa valtavasti. Se tarjoaa lohdutusta nigerialaisille epäonnistuneessa taloudessa korruptoituneen hallituksen kanssa.

Bitcoin tarjoaa useita etuja nigerialaisille

Bitcoin-koulutus on tullut saataville kuin koskaan aiemmin maassa. Nuoret ja teknisesti taitavat kansalaiset hyödyntävät kaikkia Bitcoinin tarjoamia etuja kaupankäynnistä rajat ylittäviin rahansiirtoihin ja kaikkeen siltä väliltä.

Nigerian talous on vahvin Afrikassa, mutta sen työttömyysaste on yksi maanosan korkeimmista. Bitcoin-kaupasta on tulolähde yhä useammalle nuorelle maassa, kun otetaan huomioon omaisuuden kehitys sen perustamisesta lähtien.

Nigerialaiset ovat myös kamppailleet lähettämällä ja vastaanottamalla maksuja ulkomailta, ja hallitus otti äskettäin tiukat toimenpiteet dollarin menoihin nairan puolustamiseksi.

Maailmanlaajuiset maksuprosessorit, kuten PayPal, sallivat nigerialaisten asiakkaidensa lähettää varoja vain ulkomaille, mutta eivät saa niitä. Viime aikoina TransferWise sisälsi mustan listan Nigerian tuettujen maiden luettelosta maan lainsäätäjien epäsuotuisan politiikan vuoksi.

Nykyiset maksuvaihtoehdot ovat tehottomia, liian kalliita, vievät päiviä ja vaativat tiukkoja KYC-vaatimuksia. Se oli todellinen taistelu ennen kuin Bitcoin tuli paikalle. Yhä useammat nigerialaiset, jotka työskentelevät verkossa tai joilla on perheitä diasporassa, käyttävät nyt Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja rahansiirtoihin, koska ne ovat halvempia ja nopeampi kuin perinteiset kanavat.

Nigerialaiset kunnioittavat myös Bitcoinia sen sensuuriresistenssin vuoksi. Tämä arvoesitys on äskettäin testattu maassa lokakuun EndSARS-ohjelman aikana.

Mielenosoitusten aikana lahjoituksia tehtiin maan fiat-valuutan kautta mielenosoittajien rahoittamiseksi. Jossakin vaiheessa hallitus yritti estää mielenosoittajia tekemästä fiat-lahjoituksia mielenosoitusten lopettamiseksi. Nigerian nuoret ottivat kuitenkin nopeasti käyttöön Bitcoinin ja alkoivat tehdä BTC-lahjoituksia. Tuolloin raportit paljastivat, että noin 160 000 dollaria lahjoitetusta 400 000 dollarista kerättiin BTC: n kautta, mikä vahvistaa, että Bitcoinin käyttöönotto on jo täällä.

Jotkut nigerialaiset käyttävät myös johtavaa salakirjoitusta suojauksena epäonnistuvaa talouttaan ja inflaatiota vastaan, kun maan fiat-valuutta heikkenee edelleen Yhdysvaltain dollariin nähden. Raportit vahvistivat, että Nigerian inflaatioaste oli viime kuussa 14,89%, kun elintarvikkeiden hinnat nousivat uusille korkeuksille.