Zal de toegenomen acceptatie van DeFi ervoor zorgen dat Bitcoin zijn vaste volume van 21 miljoen herijkt?

Gecentraliseerde financiële problemen met regelgeving en beveiliging stimuleren de groei van de adoptie
Decentralized Finance (DeFi) is dit jaar getuige geweest van een enorme toename van het gebruik en de acceptatie ervan. Verschillende DeFi-protocollen hebben een grote rol gespeeld in de verschillende innovaties die de manier waarop blockchain-netwerken werken totaal hebben veranderd.

Hoewel het niet langer nieuws is dat DeFi-applicaties en -protocollen op Ethereum zijn gebouwd; het op een na populairste crypto-activum is erin geslaagd in te breken in de on-chain-overdrachten van Bitcoin. Dit komt omdat het netwerk investeerders heeft aangetrokken die zich tot nu toe op Bitcoin concentreerden om naar de verschillende functies te kijken.

Om deze reden is de acceptatie van DeFi dit jaar gegroeid tot een recordhoogte

In voorgaande jaren waren Bitcoin-mijnwerkers ervan overtuigd dat ze geld zouden verdienen via de transactiekosten die door het platform werden gegenereerd. Dit lijkt de laatste tijd echter somber vanwege de toegenomen moeilijkheid om blokbeloningen te verdienen.

De huidige acceptatie van DeFi heeft geleid tot een enorme verschuiving van gecentraliseerde financiële systemen. Gebruikers hebben gedecentraliseerde platforms omarmd en dit is te zien aan het verbeterde handelsvolume. Het handelsvolume bedroeg vorig jaar 1%, maar is momenteel gegroeid tot 10%.

En MetaMask zag ook zijn gebruikersbestand toenemen tot meer dan een miljoen.

Ondanks kinderziektes is de acceptatie van DeFi toegenomen

Ondanks problemen als dure gaskosten, netwerkcongestie en andere problemen, is de acceptatie van DeFi dit jaar toegenomen.

Dit komt door de constante problemen waarmee gebruikers met CeFi worden geconfronteerd . Gebruikers worden geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van regelgeving en verschillende beveiligingsuitdagingen.

Dienovereenkomstig daalden de transacties in gecentraliseerde beurzen rond maart van dit jaar, terwijl het aantal nieuw geregistreerde Ether-portefeuilles toenam.

Om het simpel te zeggen: Eth heeft de manier waarop crypto-uitwisselingen werken, veranderd. Velen van hen willen verschillende DeFi-producten omarmen, aangezien gebruikers hun activa nu in bewaring opslaan en verhandelen